Mejla eller ring

Telefon

+46 708 88 66 76

E-post

malin@catalyst.nu

Föreläsningar

Workshops och föreläsningar för små och stora grupper på svenska eller engelska

Add your title here

This is the text area for this paragraph. To change it, simply click and start typing. Once you've added your content, you  can customize its design by using different colors, fonts, font sizes and bullets. Just highlight the words you want to design and choose from the various options in the text editing bar.

This is the text area for this paragraph. To change it, simply click and start typing. After adding your content, you can customize it.

Föreläsningar för inspiration

Vi håller uppskattade föreläsningar och workshops för små och stora grupper på svenska och engelska. Oavsett om det handlar om distansledarskap, samarbetsskicklighet, stress, konflikter eller självledarskap kännetecknas våra föreläsningar av igenkännande skratt, praktiska tips och lättanvända verktyg som skapar resultat i vardagen.

   Föreläsningsämnen

  • Att nå fram - Hur svårt kan det va
  • Hjärnsmart ledarskap
  • Kollektiv intelligens
  • Tack för din feedback
  • Motivation
  • Konfliktmod och metod
  • Att leda i ständig förändring
  • Självkännedom genom kärnkvaliteter
  • Självledarskap
  • Skapa framgångsrika team

Föreläsningar som kan bokas

Add your title here

This is the text area for this paragraph. To change it, simply click and start typing. Once you've added your content, you  can customize its design by using different colors, fonts, font sizes and bullets. Just highlight the words you want to design and choose from the various options in the text editing bar.

This is the text area for this paragraph. To change it, simply click and start typing. After adding your content, you can customize it.

/ Att nå fram – hur svårt kan det vara?

/ Kollektiv intelligens

/ Motivation

/ Att förstå förändring, att leda i osäkerhet

Varför är det ibland så svårt för folk att förstå? Eftersom vi kommunicerar med andra hela dagarna borde vi ju vara experter vid det här laget. Eller? Den här föreläsningen bjuder på insikter om fallgroparna i kommunikationen, varför det är så lätt att missuppfatta andra och hur vi kan göra för att nå fram och stämma av kommunikationen. 

Hur ska vi samarbeta för att vi ska bli smartare tillsammans än vad vi är individuellt? Man kan ju tycka att det bara borde vara att bestämma sig för att prata och tänka smart tillsammans för att också vara intelligenta tillsammans. Men på grund av hur våra hjärnor fungerar krävs det mer i samspelet i en grupp för att åstadkomma detta. 


I den här föreläsningen adresserar vi vilka faktorer som påverkar kollektiv intelligens och hur en grupp kan utveckla sin kollektiva förmåga. 

Motivation är den där drivkraften som påverkar våra beteenden och känslotillstånd. Det finns olika typer av motivation, som påverkar kvalitet, uthålligt och med vilken lust man ägnar sig åt en aktivitet. I den här föreläsningen lär du dig om olika typer av motivation så att du kan förstå din egen och andras motivation bättre. Vi går också igenom de tre grundläggande psykologiska behoven för att känna en inre motivation och hur man som ledare kan anpassa sitt beteende för att möta dessa behov hos andra. 

"Jag vet vad jag har men inte vad jag får...". Den mänskliga grundinställningen till förändring är motstånd. Vi lever i en era där väntade och oväntade förändringar kommer i en allt snabbare takt, med konsekvenser som är allt svårare att förutse. För dig som inte vill dra täcket över huvudet erbjuds här en guide till hur du lyckas bättre med förändring.

/ Självledarskap

Hur leder du dig själv? Är du en positiv, inspirerande och påhejande ledare som bekräftar och ger positiv feedback? Eller en chef som kritiserar och klagar och aldrig verkar bli nöjd?


Du kan ju inte byta ut dig själv, så här får du våra bästa tips för proffsigt självledarskap som ger nöjda medarbetare. En sån där ledare som du själv skulle välja att följa, om det var ditt eget val. Ju bättre du är på att leda dig själv, desto effektivare och bättre blir du också på att leda andra.

/ Hjärnsmart ledarskap

Våra hjärnor är starkt präglade av den sociala miljön runt omkring oss. När vi känner oss socialt trygga blir vi typiskt sett smartare. I vart fall få vi lättare tillgång till våra mentala resurser. Kunskapen om hur detta påverkar oss själva och andra bidrar till ett ledarskap och samspel som skapar de bästa förutsättningarna för ett effektivt och trivsamt samarbete. 


Den här föreläsningen ger en förståelse för hjärnans behov och hur du hjälper dig själv och dina kollegor att optimera hjärnans resurser. 

/ Tack för din feedback

/ Konfliktmod & metod

/ Självkännedom genom kärnkvaliteter

Kärnkvaliteter är ett rationellt och analogt verktyg för att lära känna sig själv och andra, och även förstärka samarbeten och professionella relationer. Verktyget, som är utvecklat av Daniel Ofman, fokuserar på det som fungerar och handlar om att balansera olika kvaliteter som vi har. Genom att identifiera, balansera och använda våra kärnkvaliteter kan vi bättre förstå oss själva och våra beteenden och i förlängningen också bättre förstå andra och deras beteenden. 


Den här föreläsningen/workshopen kommer att ge såväl igenkänning som spännande insikter om dig själv och andra. 

/ Skapa framgångsrika team och psykologisk trygghet 

Vi får återkoppling av olika slag hela tiden. Vi utvärderas, bedöms, kritiseras, får beröm och uppskattning för vad vi presterar, hur vi är och hur vi ser ut. Samtidigt som vi vet att återkoppling är nödvändig för att vi ska utveckla självkännedom, samarbete och insats och vi vill veta hur det går för oss, är det emellanåt svårt att ta emot den. När någon säger: ”jag har feedback till dig”, hör vi typiskt sett: ”nu tänkte jag kritisera dig och ditt arbete”. Vi vill också ge feedback men gruvar oss för hur den kommer att tas emot. 


Den här föreläsningen handlar om hur man kan tänka kring att både ge och få återkoppling som stärker såväl samarbetet som de professionella relationerna. 

Konflikter är oundvikliga där det finns andra människor och de flesta vill helst undvika dem. Men att undvika leder sällan till att de försvinner. Tvärtom är det bättre att prata om vad som pågår. I den här föreläsningen definierar vi vad en konflikt består av och vad som får den att eskalera.


Vi förklarar den mänskliga reaktionen på konflikt, som vi i regel uppfattar som ett hot. Vi delar också med oss av några enkla sätt att förhålla sig, agera och förebygga på ett konstruktivt sätt.

Vad är det egentligen som gör att en del grupper presterar på en riktigt hög nivå och samtidigt är härliga att vara en del av, medan det i andra grupper är tvärtom? De flesta har upplevt hur det är att vara i båda typerna av team och vet hur mycket det är värt att vara i det framgångsrika teamet där allt verkar flyta på nästan ansträngningslöst, samtidigt som alla verkligen bidrar. I den här föreläsningen adresseras några konkreta nycklar för hur du bygger ett framgångsrikt team genom att skapa en stark gemenskap med medarbetare som trivs, utvecklas och levererar. 

Inspiration, motivation och kommunikation

Vill ni ge era medarbetare extra inspiration eller motivation, hör av dig till oss.

#teambuilding

Malins föreläsningar och workshops har gett oss styrka i gruppen, bättre kommunikation och verktyg så att vi kan leverera även när det blåser snålt runt omkring.

Björn Callin, vd Clarion Hotel Arlanda Airport

Share by: